Пожароустойчиви врати

Steel fire door

Пожароустойчивите врати стават все по-масово изделие в България. Изискванията за безопасност при пожар налагат употребата на пожароустойчиви врати на много места, като във всяка една новострояща се сграда проектантите залагат известен брой противопожарни врати на възлови места. Техният принос в спасяването на човешки животи чрез забавяне на огъня от възникнали пожари е огромен.

Опционалното им оборудване включва паник брави, илюминатори, карти за контрол на достъпа и много други възможности по заявка. Вратите могат да бъдат с 60, 90 и 120 минутна издръжливост на горене, като покритието им е от прахово боядисан галванизиран стоманен лист, обработен против надраскване.

Производителите на подобни врати съзнават, че тези врати вече не са част само от индустриалните сгради, а и от много нови жилищни такива. Именно затова се стараят да придават все по-естетически и приятен за окото краен вид на вратите. Пожароустойчивите врати са перфектен заместител дори и на входните врати, тъй като са много масивни и  надеждни, а външният им вид е повече от впечатляващ. Възможната цветова палитра, в която се произвеждат е много богата и дори включва дървесни имитации, като самите врати могат да бъдат с едно или две крила.

Пожароустойчивите врати, които предлагаме са произведени в Италия и имат сертификат за качество и декларация за съответствие, които удостоверяват напълно покритите изисквания за качество и безопасност от Европейския съюз. Към тях могат да се монтират и допълнителни аксесоари с цел по-високо ниво на защита, като например  магнити, които затварят вратите автоматично при получаване на съответно известие от противопожарната система на сградата.